ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.......

14 Νοεμβρίου 2014 In Νέα 0 σχόλιο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

  

Eίναι το σύνθημα μας για να προσεγγίσουμε με τα παιδιά την επέτειο του Πολυτεχνείου!

 

Όντας επηρεασμένοι από την επικαιρότητα, λαμβάνοντας, όμως,  υπόψη μας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη στην κατανόηση αφηρημένων εννοιών όπως δημοκρατία και δικτατορία, αποφασίσαμε  με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Μονάδας Απασχόλησης Νηπίων να προσεγγίσουμε τα γεγονότα με  έναν διαφορετικό τρόπο!

 

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο
δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση.
Παίρνω φως απ’ τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη
και μου λες πως σ’ αρέσει.»

 

Τα παιδιά με αφόρμηση  το τραγούδι των Μιχάλη Μπουρμπούλη και Γιώργου Χαντζηνάσιου , τραγουδούν για την ειρήνη, ζωγραφίζουν την ειρήνη, χορεύουν την ειρήνη! Γνωρίζουν τα σύμβολα της, την ελιά, το περιστέρι,  και συζητούν τα δικαιώματα τους  για σίτιση, για παιδεία για ελευθερία και ειρήνη! Ταξιδεύουν στην ελληνική Μυθολογία και γνωρίζουν το μύθο του γαρύφαλλου και τις τρεις ώρες: Δίκη, Ευνομία, Ειρήνη!

Αποκορύφωμα αποτελεί η  διαδραστική παράσταση που θα παρουσιάσει στα παιδιά η παιδαγωγική ομάδα, του Κουκλοθεάτρου Λαμίας "Ονειροβάτες", με τίτλο «Κόκκινο Γαρύφαλλο».

 

 

Διαβάστηκε 1686 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 19:45

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Νέα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.......