«Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο» Κύριο

06 Μαρτίου 2024 In Νέα 0 σχόλιο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού»
ℹ️ Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
❗️Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» αποτύπωσαν τις σκέψεις τους μέσα από την τέχνη της δημιουργικής γραφής, της μουσικής και των εικαστικών στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.
«ΔΕΣ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ»
?Το μήνυμα αυτό έγινε ο τίτλος του παραμυθιού που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» και το εικονογράφησαν οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης.
Τις εικόνες του παραμυθιού «ντύνουν» με τη φωνή τους οι μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων με στίχους του τραγουδιού «Ως Εδώ» που συνέθεσαν οι ίδιοι.
❤️Για ακόμα μια φορά η δύναμη της τέχνης στη καθημερινότητα της σχολικής κοινότητας γίνεται ο συνδετικός κρίκος αξιών και βιωμάτων που οδηγούν τα παιδιά να γίνουν οι συνθέτες της αυριανής κοινωνίας.
Διαβάστηκε 54 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Νέα «Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο»